Bezpečnosť, energetický komfort a úspora energie pre občanov

07.05.2012 Prešov

Prešov, 7.5.2012 – Aj týmito slovami označil primátor Prešova Pavel Hagyari výstavbu vykurovacieho potrubia. Práce na sídlisku Sekčov prebiehajú od 01.05.2012.

„V tomto roku pristúpila spoločnosť Spravbytkomfort k vybudovaniu novej trasy vykurovacieho systému na sídlisku Sekčov, ktorým prepojí jednotlivé kotolne sídliska s centrálnym zdrojom tepla BIOMASA II – CK Sekčov,“ uviedla Natália Banduričová, predsedníčka predstavenstva a riaditeľka a.s.

Z tohto dôvodu, bude podľa slov riaditeľky, realizovaná výstavba vo voľných výkopoch vo verejnom priestranstve (v miestnych komunikáciách, chodníkoch a vo verejnej zeleni) na uliciach Jurkovičova, Šrobárova, Sekčovská, Federátov, Smrekova, Višňová a Vansovej. Preklenutie vozidlových komunikácií na uliciach Sekčovská a Višňová bude uskutočnené „prepichom“ pod komunikáciou, t. j. bez povrchovej rozkopávky a bez obmedzenia dopravy.

„Trasa líniovej rozkopávky má dĺžku cca 1 900 m a je umiestnená tak, že k výrub drevín bude minimálny,“ zdôraznila N. Banduričová. Ako dodala, odstránené budú len kríkové porasty, ktoré bránia realizácii výkopu a tieto budú nahradené lipovou alejou na Šrobárovej ulici, kde aj vo vnútroblokovej časti dôjde k výsadbe piatich kusov geograficky pôvodných a tradičných drevín.

Investičné náklady na túto akciu budú vo výške 800 tis. €.
Realizátorom stavby je firma Serviskomfort, s.r.o., Prešov .
Stavba bola povolená Stavebným úradom v Prešove.

„Aj touto cestou sa chceme obyvateľom sídliska Sekčov ospravedlniť za obmedzenia, ktoré vzniknú počas realizácie stavby.“ Dodala Ing. Natália Banduričová, riaditeľka a predsedníčka predstavenstva SPRAVBYTKOMFORT, a.s. Prešov
 

Vyberte región